Drie Indische kunstschilders op de Nationale Indischedag van 30 aug. 2015

Op de Nationale Indischedag waren ook aanwezig 3 fantastische kunstschilders die een expositie hielden van hun schilderijen. Onder grote belangstelling gaven ze ter plekke ook een demonstratie waarna het resultaat (3 schilderijen), voor goede doelen, werd verloot onder de aanwezigen,
Hartelijk dank Trees, Piet & Chris.
Voor allen die meer willen weten over onze kunstschilders hebben wij hun gegevens hieronder samengevat.
 

Trees Arnold 
Dillenburgsingel 12, 2263HX Leidschendam, tel.nr. 0703200737,
emailadres: keewes@casema.nl
Mijn grote voorbeeld/ idolen zijn: Toon Hermans en  Vincent van Gogh.
Ik kan natuurlijk niet in hun voet -sporen treden maar soms voel ik de emotie van hun werk en iets daarvan probeer ik te gebruiken op  mijn doek. Meestal gebruik ik acryl verf op linnen en/of katoen. 
Ben zomaar gaan schilderen toenmijn man ernstig werd en ziekenhuis in en uit ging. Dat gaf me rust.
Na het heen gaan van mijn man in 1999 ben ik even gestopt en later weer verder gegaan.
Voor mijn 60e jaar had ik nog nooit een penseel in handen gehad en van o.a. verf mengen heb ik nog nooit gehoord. Dat heb ik (als autodidact)  soms met heel veel pijn en moeite geleerd. Mijn kinderen zeggen altijd : aan de kleuren kan je zien in hoe jij je voelt. 

Peter van Kerkvoorden (bij de indo’s beter bekend als PIET)
Blekerssingel 17, 3816VV Amersfoort,
tel.nr. 0334615877,

emailadres: pvkerkvoorden@kpnmail.nl
Na mijn vroegpensioen in 1999, heb ik 6 jaar les gehad in aquarellen en het schilderen met houtskool. Daarna ben ik gaan schilderen met acrylverf.
Mijn beroep is bouwkundige en kon daar -door wel aardig tekenen, wat terug te vinden is in mijn werken (soms erg gedetailleerd). 
Een aantal keren heb ik met wedstrijden meegedaan, niet onverdienstelijk (2x de publieksprijs gewonnen) en éénmaal bij de eerste 10 van het landelijk maandblad “Atelier”.
In principe schilder ik alle onder –werpen. Ik reken voor mijn schilderijen redelijke prijzen, zodanig dat het voor mij kostendekkend is.

Chris Antonie
de Hennepe 466, 4003BM Tiel, tel.nr. 0651719901,
emailadres: c.antonie@zonnet.nl)

Als hobby schilder ben ik al heel vroeg begonnen met tekenen en schilderen en heb mij in het bijzonder bezig gehouden met het tekenen van portretten in potlood en houtskool.
Om mijn teken vaardigheden verder te ontwikkelen heb ik in de zestiger jaren een schriftelijke cursus gevolgd bij de toenmalige Famous Artist School  in Amsterdam. Echter door tijdgebrek heb ik na een jaar de op[leiding moeten beëindigen.
Later ben ik op de A.B afdeling van de Vrijthof (verzorging tehuis) in contact gekomen met de kunstschilder Bennani waar ik een tijd mee heb samen gewerkt en de technieken van hem heb aangeleerd.

 

Nieuwe reactie inzenden

Door gebruik van dit formulier accepteert u Mollom's privacybeleid.