Klasgenoten van George Dankmeyer

Status: 
Nog niet gevonden

 

Artikel van George Dankmeyer

Als webmaster van www.roki.info surfde ik [als oud-soerabajaan..(ik houd de originele spelling aan)]en trof een bericht over flosje zweerts en peter weijdemuller, die beide bij mij op school zaten. (eerst Lombok -, daarna Goebengschool. Is er nog meer leuk nieuws uit hun gesprekken voortgekomen? Ben benieuwd.Mijn andere website is: www.jazzandtrends.nl

Hieronder nog een lijst van scholieren op verschillende scholen die ik in soerabaja bezocht, misschien reageren Surabajanen via deze website (redactie: reactie aan info@stichtingadinda.nl )

SOERABAJA (SCHOLEN EN LEERLINGEN )
Soerabaja 1950 - 1951, r.k.hbs - coen boulevard
Maar kort op gezeten;op deze school werd 's zondags in de gymzaal ook de zgn "congregatie" (allerlei activiteiten voor de jeugd) gehouden. enkele namen: Henny de Lang, broeder Bernardus(prior tevens directeur), Rosario, Borromeus(gym), Constantinus(tekenen),Rudy van Kuyk, Hans Gerrits, Freek Oosterbaan, Afred Schwaab, Didi Tinga

Gubeng school Soerabaja 1949 - 1950
Geen speciale herinneringen, alleen bij de brug heerlijke ijs pasra en soto voor vijftig cent; in de buurt het Brantas zwembad, waar mijn oude vriend Harry (Hans,toen!) Koster, de bekende i-rocker prachtige salto's maakte, en behalve goed leren verder ook álles goed kon - begaafde kerel; 
schoolgenoten: Piping Arifin, Leonid Maarssen (Russisch);Hans Scheepmaker, Coen Bree, George&Ernst Claasz Coockson, Bert Stout, Myra van der Star, Bernhard Njoo, Jan Carli, Riekje Martens, Frans&Joop Zegers, Max Maitimo, Dono Hoyer,Yo Tan, Irene Goldman, Leentje Luhulima, Ilse van der Wal, Loesje Zweedijk, Coby Verburg, Sanneke Pull(Engels), Flosje&Peggy Zweers, Nico van Houten, Martha&Hans Steinhaus, de leraressen Soesman, Austerman, Altman, Trauerbach(Erdmann), meester Kilian; Roy&Frank Melger,Ferry&Hedwig Verdam, Hans Muller, Jantje vd Bosch, Tonnie Muller, Henk Bos, Robbie Brassinga(prof.in Canada), Kung Han, Thé Sie Gan, Peter&Ellen Weidemuller, Reggie Altman, Loetje Ruitenschild? "HAMMETJE"...(?); 

Later naar RK HBS op de Coen Boulevard - één jaar; vervolgens St.Canisius College Nijmegen; journalistiek/communicatie/ PRel./ overheidsvoorlichter/ jazzmuziek. Speelde muziek in Italiaanse bands en de i-rock/r&b band The Firedevils (leider) met Jazzy Amo.
Thans pensionado en jazzmuzikant. Organiseer elke laatste zondag van de maand Hawaiian Sundays in de Regentenkamer - Den Haagwww.regentenkamer.nl. Met jongere broer Paul ook organisatie Java Jazz Festival, www.javajazzfestival.com
Bel mij maar eens op 070 327 88 79Kooiland 21 - 2264 MS Leidschendam

Lombokschool Soerabaja 1948 - 1949
Moeilijke 4de klas voor mij ( net terug uit Holland; 9 jaar-sprak te netjes ) bij juf De Graaff Guillod, wiens zoon (Hayo?) mooi accordeon speelde. 
De meeste klas-enschoolgenoten gingen na de opheffing van deze school mee naar de Goebengschool.Herinner mij een excursie olv van mw.Schut, die op het Floresplein woonde naar haar chocoladefabriek(Tjoklat);"als dank" , want het was ook een lieve en sociaalvoelende dame, mocht zij van meester Kilian ook wel 's les geven, maar dat duurde niet lang. (godsdienstliederen: "In de hemel is het schoon, waar men zingt op blijde toon" etc.). 
Meester Kilian deelde ons heel democratisch mede, dat het geen succes was. Zeer vooruitstrevende meester, die veel leerlingen "over de streep trok". Ik mocht hem erg graag, ook al was hij zeer streng. Hij wist iedereen op een beminnelijke maar vastberaden manier te stimuleren tot betere leerprestaties. Wat een natuurlijk begaafde docent!!

Wilhelminaschool Soerabaja 1947 - 1948
De school stond aan de Wilhelminastraat (Sawahan), vlakbij de Reinierszboulevard,Regentesselaan en Pasar Tembok; ook de KES was in de buurt en Don Bosco weeshuis bij de tramremise. Schoolgenoten: Elias Marlissa, Freddy&George Hehuwat, Ellen&Yvonne Guttenberg, Tjoengkie Liem, Robbie&Ellen Binkhuysen, Geertje Wetzel, Rob Dessauvagie, Baudy Thé, Gerrie van Swieten, Marietje de Wit, Andy Scheffmann (tegenwoordig wonende in Veenendaal). 

Gr. george dankmeyer

Contactpersoongegevens: 

George dankmeyer

My mother Tilly Breeman

My mother Tilly Breeman Obdeijn lived for a while in the regentesselaan and was a teacher at a lower (primary) school in Soerabaja. My brother Max also ateended school there until 1952 when we all went to Australia. Does anybody have any recollections of my family? Michael Frits Breeman

Mijn moeder zat in Soerabaja

Mijn moeder zat in Soerabaja op school tot 1956 en woonde in de Javastraat. Haar naam was Ilse van de Wal en is in 1999 overleden. Volgens mij is zij de Ilse van der Wal die hierboven genoemd wordt

 

Alex Swarte

Saluut Alex, meer dan een

Saluut Alex, meer dan een jaar geleden schreef u bovenstaande reactie en sorry dat ik daar nu pas op reageer. Volgens mij is het inderdaad de genoemde Ilse van der Wal, ik dacht echter dat zij op de Palmenlaan woonde (1949-1951). En behalve Ilse zat er ook een jonger zusje op onze Goebeng school. Ilse was een stil meisje, niet zo druk als andere.

Hallo George Dankmeyer, U

Hallo George Dankmeyer,

U noemde twee van mijn familieleden, mijn moeder mevrouw Gartz niet Altman (gescheiden)  onderwijzeres op de Goebengschool, en mijn broer Reggie Altman. Leuk om eindelijk weer eens iets van toen vroeger te lezen!

Dank voor de moeite. Mijn broer woont al heel lang op Aruba en intussen heeft mijn dochter deze site van u doorgestuurd naar hem. Misschien volgt daarop een reactie?

Hij heeft o.a. ook op de Gentengkali school HBS gezeten tot zijn 17e jaar is daarna (1954) naar Nederland gevlogen. In Haarlem zijn school afgemaakt daarna de Kweekschool gedaan.

Ik hoop dat hij u wat meer gaat vertellen.

Hartelijke groet, Edmée Altman.

Wie heedt mijn vader, James

Wie heedt mijn vader, James Edwin van der Hijde gekend. Hij woonde ook op de Regentesselaan en is geboren op 14 februari 1930. Zijn ouders waren Jetty Elodie van der Hijde-Lammers en Frans Mariën van der Hijde. Helaas is mijn vader in 2006 overleden en

weet ik weinig over zijn Indische verleden. Alle informatie is welkom!

Beste zoon van James ...

Beste zoon van James ... (Edwin van der Hijde)

 

het is heel erg jammer, dat je je naam niet hebt vermeld ... Mijn ervaring is, dat als je je naam vermeld veel gemakkelijker kontact krijgt met mensen die je graag willen helpen!

 

Mijn ervaring is om even kontact op te nemen, of gewoon zelf daar naar toe te gaan ... naar:

"Familie opzoeken in Gemeente archief Den Haag - Genealogi".

Daar had ik ook meer informatie gekregen via archieven, oude boeken en soms foto's!

 

Ik wens je veel succes en nogmaals, mijn advies is ... ga naar Den Haag en even tijd maken voor het zoeken naar je familie-naam!

 

Succes en ik hoor van je .. (tel. 079.321 1144)

Ed Brodie

Sorry, dat ik daar niet bij

Sorry, dat ik daar niet bij heb stilgestaan! Mijn naam is Monica (Steehouwer) van der Hijde.

Elders op deze site stuitte

Elders op deze site stuitte ik per toeval op een klassenfoto van de Goebengschool in Soerabaja uit omstreeks 1947, geplaatst door een zekere mijnheer Ruud Cornelisse.
De foto staat ook de website www.genealogiecornelisse.jimdo.com onder de rubriek 'zoekplaatjes'. Het lukte me helaas niet om die foto in dit bericht te kopiëren.

Nog véél toevalliger was het, toen ik daar héél misschien mijn vader meende te herkennen, over wiens Indische jeugd ik via internet meer te weten probeer te komen. Het gaat om het blonde jongetje op de voorste rij, rechts van het midden, met witte blouse, lichte broek, witte opgerolde sokken, witte schoenen, beide handen in zijn schoot, afstaande oren en een sombere gelaatsuitdrukking (rechts van hem zit een jongetje met een donkere spencer aan).
Is er iemand die kan bevestigen of dit wellicht Harm Mesker is (soms ook wel Harry genoemd)? Of is er wellicht iemand die kan bevestigen dat dit toch iemand anders is?

Via diverse informatiebronnen op internet heb ik in elk geval kunnen opmaken dat mijn vader met zijn familie na de oorlog (in elk geval in 1948) in Hotel Klopper heeft gewoond, nabij het Goebeng station. Gezien de naam van de school zal die school waarschijnlijk in diezelfde buurt zijn geweest.
Wellicht doet deze adresinformatie bij iemand een belletje rinkelen?

Aangezien ik bijna niks weet over de Indische jeugd van mijn vader (die al enige jaren overleden is), ben ik wanhopig op zoek naar meer informatie/verhalen over hem. Ik hoop dan ook heel erg dat iemand mij meer over hem kan vertellen!

Hartelijke groet, Joanne

Mijn moeder is van 1942 en

Mijn moeder is van 1942 en heeft op die school gezeten, ik ga haar vragen!! Ze begint wel serieus vergeetachtig te worden, dus verwacht niets, maar ik ga haar zeker vragen. Het zou enorm helpen als ik die foto kon zien, de link die je in je post plaatste verwijst naar een stamboom, maar ik zie nergens de functie "zoekplaatjes", dus ik kan de foto niet zien. Heb je de foto opgeslagen ergens? Kun je hem mij sturen? Mijn email is madeleinevogel@hotmail.com

Mijn moeder heet Yvonne (vonnie in die tijd?) Vogel, zou bij juf en kostgezin moeder Klopman Baerselman gewoond hebben.

Ik ga voor je vragen!

  Mijn verhaal,   Ben in

 

Mijn verhaal,

 

Ben in Surabaia geboren in 1937 Moeder Lusi Koosterboer vander MFW Bekker hebben lange tijd in Surabaia gewoon aan de vroegere coenboulevaard in de buurd van de dieren tuin.

Vader heeft lang aan motor rennen gedaan met Gerrid de Raad, Halbach,Frommeld,enz enz.

Ben blij dat ik nog vele foto,s van die tijd heb.

Ben in 1955 door vader in holland achter gelaten met zijn Europees verlof (BPM).

Heb lange tijd in Den Haag gewoond aan de Hoefblad laan zijstraad van de L.VAN Meerdervoort.

In die tijd was er veel ellende met indische jongeren vele vechtpartijen daar ik een donker getilde Indo ben werd ik ook voor dat soort aan geken.

Uit armoede ben ik op jonge leeftijd net 17 jr heb ik me aangemeld bij de Marine heb mijn opleiding ik Voorschoten gehad en in Doorn waar ik een Mariniers opleiding heb mogen genieten.

Na de opleiding met een pasagiers boot naar de Antillen verscheept en heb daar mijn diensttijd uit gediend.Daarna terug in het haagje en heb diverse baantjes gehad.

Met veel geluk toch weer bij de marine als burger eerst op de Lange Voorhout 7 in de dosier kamer en daarna in scheveningen kazerne was een Landmacht Kazerne waar de Marine ook gehuistvest was en heb daar lange tijd tot pensioen als Bureau hoofd gewerkt en de digitalisering voorbereid.

Heb korte tijd gevaren als ASS. machinist bij scheepvaart bedrijf van Uden.

Ben getrouwd met een gewezen marinie vrouw en heb 3 zoons.

Veel gereist als rugzak toerist o.a heel Zuid-Amerika en heel Azie vanaf de kleine Sunda eilanden door heel Indonesia Malysia en Thayland.

ZIE VOOR VERSLAG OP GOOGLE EN VUL DAAR  FOEVELAAR IN

GROETEN

 

 

Hallo ouwe QPOer, leuk

Hallo ouwe QPOer, leuk verhaal van jou,

was in 1960/62 ook bij de mariniers , vanaf 2. sept. tot einde dec. '60 in Doorn "van  Braamhouckgeest  Mariniers Karzene" (wou geen ARO opleiding volgen ) eind dec.'60 - begin Jan. '61, daarna met de Willemstad pass. schip via Madeira, Barbedos, Trinidad, la Guerra Venezuela naar Curacao Suffisant kazerne (vorig jaar daar geweest Suffisant en Basis Pareira bezocht) , heb veel mee¨gemaakt in Curacao, eind Maart begin April '62 tot eind Juni '62 via Lima (Peru) , New Caladonia, Tahiti naar Biak opvang Kazerne, met volle gevechts bepackung met een DC4 via Merauke naar Kaimana tot eind Juni en toen naar huis (Den Haag) van Biak naar Tokio, Anchorage (een grote Eisbeer aan de ingangshalle ) >> Schiphol. De Overdrag van Ned.PNN aan Indonesie was geloof ik in Sept 62 toch. In Suffisant Cur. heb ik in een Hawaiien en R&R band gespeeld met Indo's van KLM en van de Marine , zal bij gelegenheid foto opsturen.

 Tot zover

 

QPO...

Johan

 

Nieuwe reactie inzenden

Door gebruik van dit formulier accepteert u Mollom's privacybeleid.