S.M.P. Simpang

0
Persoonlijke beoordeling: Geen

    en de katholieke SMP

 

 

en de katholieke SMP Wonokromo 1954/1955......???? Surabaya eindstation Tram Darmo, toen ging ik naar de Zaalbergschool Darmo

 

Is er iemand die mij astb. iets kan vertellen

Over deze Katholieke SMP

Over deze Katholieke SMP Wonokromo moet  je eens Ed Brodie  vragen die daar op school was geweest voordat hij naar  SMA Wijaja Kusuma ging

Jos

Hoi ... Joslin,   en kiapa? 

Hoi ... Joslin,

 

en kiapa?  alles okay met jou? Met 'mij' ... mag niet klagen, toch?

Ja, maar natuurlijk heb ik op de Katholieke SMP-St.Jozef (Santu Yusuf) gezeten ... een geweldige tijd, aan de  jln. Joyoboyo dicht bij het tram-station, dierentuin en vlakbij de kali Surabaya (Brantas) geweldige guru's, strenge hoofd der school Br. Aquino ... een geweldige tijd was het zeker!

Aan de andere kant op het zelfde complex van de SMP was de lagere Katholieke-school, kortom we hadden toen daar een geweldige schooltijd gehad met die broeders ... of ze kunnen goed voetballen, gaven goed les en hadden veel aandacht in de leerlingen kortom ik had daar een geweldige SMP-tijd gehad! Na de SMP toen naar de SMA-Negeri II aan de Jln.Wijaya Kusuma (vroeger was het de Ned. HBS). De hele SMA-complex bestaat uit 3 SMA's de SMA I / SMA II en SMA V. Ik zat op de SMA II één van de bekende SMA-Negeri's  in Surabaya, en deze SMA II was goed in sport Basket-ball, Muziek en Gerak-jalan. Ik had toen de leiding in muziek toen ik in de 2de klas zat en SMA II had vaak de 1ste of 2de prijs gewonnen! Na de 3de klas vertrokken we naar Nederland, het was voor mij toen heel moeilijk .. ik had heel veel verdriet, maar had begrip voor mijn ouders ... en nu, nu ben ik blij dat ze het hebben gedaan en de moed hadden om van de een op andere dag te beslissen zoiets van .."Ja we gaan weg!"... dat had ik nooit van mijn vader verwacht, het was voor hem z'n MOEILIJKSTE beslissing geweest in z'n leven, en binnen de kortste tijd zaten we in Nederland en hebben tot en met heden ons met gemak hier in Nederland kunnen aanpassen!

Leslie heeft snel een job gekregen bij de Lucht-macht van Nederland en na z'n opleiding had hij toch een goeie beslissing genomen! Na mijn cursussen hier terwijl ik al werkte werd ik direct al afdelings-hoofd en later hoofd van een paar afdelingen in een "werkgevers-onderneming" en dit deed ik met veel plezier tot mijn pensioen ... ik heb echt gebof, maar het komt ook zeker door mijn moeders' gebeden. Binnen de kortste tijd werd ik door mijn directeur uitgenodigd voor een gesprek en na een jaar moest ik mijn baas vervangen omdat hij met persioen ging! Ik werkte tot en met mijn pensioen bij deze werkgeversonderneming genaamd FME&CWM .. het was echt helemaal te gek voor woorden, dat wij zo geboft hadden qua werk gelegenheid. Nu doen we het rustig aan nu we met pensioen zijn. Hier in Holland krijg je een Algemeen Ouderdoms Pensioen ook als je nooit hebt gewerkt en daarnaast een pensioen van je ex-werkgever, dus ik bijvoorbeeld ontvang maandelijks een AOW (Algemeen Ouderdomspensioen Wet), lumayan juga ... plus je pensioen van je ex-werkgever.

Dit is Nederland, als je werkelijk wil werken dan word je ook echt beloond, maar wel is het zo dat je in Holland geen armoede kan lijden, als je werkt word je er voor beloond ... en als je altijd heb hard gewerkt dan heb je ook een geweldige ouderdom-voorziening! Okay nyong, voor de rest alles okay met je gezin? We bidden gewoon voor elkaar, toch? Nyang penting is onze gezondheid en daarom moeten we sterkte en zegen aan onze lieve Heer vragen, toch? Okay nyong sampé jumpa lagi, God bless en moga2 kitong jumpa lagi ..Amato!!

Usé pung taman ...

Ed Brodie

 

 

 

 

 

 

 

 

Hi Ed, Ijo beta pung teman

Hi Ed,

Ijo beta pung teman satu ini deng pangalaman luar biasa .

 

Het was een leuke tijd geweest, en SMA 2 Wijaya Kusuma was werkelijk een van de beste SMA Negri  in Surabaya.

Op mijn SMP & SMA Petra Embong Wungu waar Les ook had gezeten hadden wij ook een paar bekende muziekanten oa :Oeleman Pattiselano ( jazz gitarist), Didi Hadju ( pop gitarist ) Bianca Pattirajawane ( jazz zangeres ) ) en de Panbers ( Panjaitan Bersaudara ).

 

Ok Ed als je weer eens in Indonesia komt en meschien ook Malang,Surabaya of Bali

geef me bericht.

 

Amato

Jos

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Door gebruik van dit formulier accepteert u Mollom's privacybeleid.